Tips för dig

Betting är en hobby som förenar tur och kunskap. Det är en hobby med lång historia. Tusentals svenskar spelar på sport varje dag och populariteten ökar för varje dag som går. Det är numera vanligare att betta på nätet än i spelbutiken.

Vi behöver inte längre vara hemma heller för att spela. Det går utmärkt att följa matchen ute på stan eller på själva arenan och använda mobilen eller surfplattan för livebetting; det vill säga spel under matchens gång. Hur maximerar du dina chanser att vinna? Hur blir du ett riktigt bettingproffs? I denna artikel bjuder vi dig på några tips som hjälper dig en bit på vägen.

Tips #1: Följ spelet live

Allt fler spelare går över till livebetting och det är vårt tips nummer 1. Det betyder att pengarna satsas på spelmarknaderna som är mer volatila – med odds som ändras rätt fort beroende på hur matchen utvecklar sig. Olika bettingproffs har olika strategier för spel och många väntar in ett bra odds på favoritlaget. Vid matchstart kan oddset ligga på 1.10, lyckas inget av lagen göra mål under de första 65 minuterna, kan koefficienten öka till 2.00 för favoriten medan oddset på oavgjort sjunkit under 2.00.

Föredrar du spela före match, kan du minimera dina risker genom att ”gröna ut” under matchens gång om du börjar bli osäker på slutresultatet. Har du satsat 1 000 kronor på favoritlaget till 2.00 i odds och laget leder med 1-0 i paus, men spelet ser jämnt ut? Eller kanske har någon bra spelare i laget du satsat på klivit av planen på grund av en skada? I så fall kan du satsa på X2 i paus och vinna oavsett hur matchen slutar.

Källa: Nordicbet.com

Bild: I stället för att leta streamade matcher på nätet, använd dig av livestreaming hos spelbolagen. Här får du bättre bildkvalitet och slipper irriterande reklamfönster.

Ett tips är alltså att följa spelet med livebetting. Går inte matchen på TV, kan du samtidigt titta på livestreaming och det ökar minst sagt utbudet av alternativ med vad du kan spela på. Du kan till exempel titta på streamade matcher gratis hos spelbolag som Nordicbet. Det är inte bara nervkittlande att följa spelet i direktsändning, det ger dig också möjligheten att förstå vad som händer på plan, göra en egen analys och fatta rätt beslut när du spelar liveodds.

Tips #2: Få oddsbonus

Spelbolag bjuder dig ibland på bonuserbjudanden som går ut på att du måste göra en insättning för att få en viss summa i bonus. Hur bra insättningsbonusen på odds är beror på regler och villkor som spelbolaget i fråga väljer. Bra bettingbonusar låser inte in insättningssumman. Du har alltså aldrig några omsättningskrav på själva beloppet som du har satt in. Vad gäller bonusen ligger omsättningskraven oftast på mellan tre och tio gånger beloppet. Dessutom sätter spelbolagen en minimigräns på oddsnivå som du får spela med din bonus. Det brukar ligga på mellan 1.50 och 2.00.

Till skillnad från casinobonusar där det krävs en del tur för att få ta ut vinster från spel med bonuspengar, gäller det att vara smart och välja rätt spel på bettingbonus. Det handlar i mångt och mycket om dina färdigheter som bettingspelare. Specialiserar du dig på spel till lagom höga odds, kan du bli riktigt bra på att omsätta oddsbonusar och då kan bonuskampanjer ge dig mycket mer klirr i kassan.

Tips #3: Läs på om matcherna

Det allra viktigaste tipset är såklart att hitta så mycket information som det bara går om sporten som du gillar satsa pengar på. Felet som många bettingspelare gör är att spela på spelmarknader som de inte har en aning om. Visst kan det vara lockande att placera ett par hundringar på darts, men har du noll koll på spelarna och turneringen är det ungefär samma sak som att spela på slots. Det är turen som avgör och du har aldrig oddsen på din sida. För att bli riktigt bra på betting och ha chansen att tjäna pengar på din hobby behöver du alltid vara noga med att inte satsa en enda krona på något du inte vet någonting om. Fokusera på din kunskap, på sporter som du är bäst på och vill lära dig mer om.

Det minsta du kan göra innan du vågar satsa pengar på spelet är:

  • Leta information på internet om skadeläget, rykten och andra senaste nyheter;

  • Kolla turneringstabellen och senaste matchhistoriken för att få känn på dagsformen;

  • Kolla head-to-head-möten mellan lagen och/eller spelarna i fråga. Spelar Djokovic mot Nadal, kollar du ställningen i deras inbördes möten enklast på sajten Stevegtennis. För andra sporter hittar du säkert liknande sajter som innehåller all nödvändig statistik.

Tips #4: Bli bettingproffs på en viss sport

Det går inte att vara bra på precis allting i livet. Alla vi är duktiga på olika saker, vilket beror på en rad olika faktorer inklusive våra intressen, bakgrund och omgivning. Även för betting gäller samma regler som för livet i stort. Du får bäst resultat om du satsar på att bli bra på något specifikt. Är det vanligt att vara bra på UFC-betting? Vi tror inte det. Med betting precis som med allt annat gäller det att hitta din nisch och bli riktigt bra på det.

Brinner du för fotboll? Älskar du tennis? Gillar du amerikanska sporter eller Ultimate Fighting Championship? Välj den sporten du vill veta allt om. Det tar tid att bli expert och få en förståelse över sporten som är djupare än den som oddssättarna har. När du satsar pengar på sport är det ju i slutändan andra människor du spelar emot. På oddsbörsen är det marknaden som sätter oddsen. Hos spelbolagen är det de anställda som har det sista ordet. Ju bättre än genomsnittet du blir på en viss sport, desto högre kunskapsfördelar har du gentemot de som bestämmer oddsen.