Livebetting

Sedan man kunde börja betta online har livebettingen ökat för varje år som går. Det som skiljer ”vanlig” betting från livebetting är att du bettar när matchen har börjat istället för att göra det innan. Om du lär dig livebetting så har du också chansen att bli bäst på betting.

Det här med live bettingen kunde du i princip inte göra innan onlinebetting såg dagsljuset, såvida du inte stod hos bookmakern och följde matchen där medan du bettade. Det här var naturligtvis ovanligt men ack så fördelaktigt och det ville man självklart ge sina spelare. Därefter skenade utveckling iväg ytterligare resten är historia. Däremot finns det fortfarande spelare på betting online som inte har testat på att spela liveodds. Därför kommer här en kort guide i livebetting!

Varför livebetting?

Det finns många anledningar till att folk gillar livebetting. Här ska vi titta på några av dessa anledningar.

  • Du kan betta längre. Du behöver inte sluta betta på matchen för att den har börjat.
  • Du kan göra flera bet. När du livebettar kan du inte bara betta på vinnande lag eller målresultat utan även betta på utvisningar, gula kort, hörnor, frisparkar, på vilken spelare som gör det första respektive sista målet och så vidare. Förvisso kan du göra en del av dessa bet redan innan matchen, men då vet du inte hur matchen utvecklar sig.
  • Du blir mer engagerad. Oddsen påverkas av hur matchen utvecklar sig och därför bör du också noggrant följa matchen. Du kanske ser någon tendens som inte bettingbolaget ser och därför kanske får ett riktigt bra odds för ditt bet.

Liveodds

När du livebettar får du så kallade liveodds som fungerar precis som de semifasta odds du ofta får när du bettar innan matchen. Den stora skillnaden är att liveoddsen förändras betydligt oftare än vad semifasta odds gör. De förändras i stort sett hela tiden ända fram till spelstoppet som äger rum strax innan matchen är slut. När du väl gör ditt bet gäller det odds du fick vid själva speltillfället men de som bettar efter dig kan få ett helt annat odds även när de gör samma sorts bet. Liveoddset förändras alltså för alla som inte gjort sitt bet men förändras inte för dig.

Eventuella nackdelar

Det finns många fördelar med att få nya odds under matchens gång men det finns också nackdelar. Det är minst sagt roligt att spela liveodds som ett riktigt bettingproffs men ibland kan det blir för mycket. Om du som spelare inte redan innan vet hur mycket du har råd att förlora genom spel på sport om pengar, kan det komma till en knivig situation. Med livebetting kommer det nya odds hela tiden och det är lätt att spela mer än vad du har tänkt. Sätt en gräns innan du börjar och håll dig till en spelbudget.